Спирулина

Как действа Спирулина

Спирулина осигурява широк спектър от ползи за здравето, почти веднага след поглъщане. Тя осигурява мигновен прилив на енергия, като същевременно спомага за подобряване на издръжливостта и намаляване умората. Тя помага за подобряване на имунната система и подпомага дейността на сърцето, черния дроб и бъбреците. Спирулина също така е естествен детоксикатор, насищащ кръвта с кислород, с което спомага за прочистване на тялото от токсини, които могат да причинят заболявания или други здравословни усложнения.

Спирулина естествено подтиска апетита и помага за подобряване на храносмилателната система на организма. Тя има мощни антиоксидантни свойства и помага да се балансира рН на организма, като намалява възпалението в тялото по безопасен начин  без химикали.

Предназначение

Повишава имунната система, увеличава физическата сила, издръжливостта, има възстановяващо и подмладяващо действие.

Цена:

40.89 лв.

Какво е  Спирулина

 Представлява синьо-зелено микро водорасло, което расте естетсвено в океаните и солени езера в субтропичен климат. Суперхрана, богата на над 100 взаимодействащи си синергично хранителни вещества. Като сушено водорасло е била известна още на древните майи (от племето Майа) и ацтеки, които с нея подмладявали организма си.

Спирулина съдържа между 55 и 70% протеин (повече от говеждо месо, пиле и соя), 8 незаменими и 10 основни аминокиселини, както и високи нива на гама-линоленова киселина (GLA), бета-каротин, линолова киселина, арахидонова киселина, витамин В12, желязо, калций, фосфор, нуклеинови киселини РНК и ДНК, хлорофил и фикоцианин, комплекс пигмент-протеин, който се намира само в синьо-зелените водорасли.

Протеините се състоят от сложни вериги от аминокиселини, които са съществено важни за формиране и възстановяване на мускулите и костите. Но аминокиселините служат и за още няколко други важни функции в тялото. Например, аминокиселините, съдържащи се в протеините, са отговорни за управление на нивото на инсулина в организма, поддържане на имунната система, транспортиране на минерали в тялото.

От 22 аминокиселини, намиращи се в протеините, осем са от съществено значение за поддържане функциите на организма, но човешкото тяло не може да ги произведе. Следователно, тези осем аминокиселини могат да бъдат получени само чрез храната. Останалите аминокиселини се считат за заменими, тъй като тялото ги произвежда само. Обаче, за да може тялото да бъде в състояние да обработи заменимите аминокисеини, се изискват  незаменими аминокиселини плюс достатъчно количество азот, за да се осъществи синтезирането.

За разлика от някои други видове протеини, Спирулина се счита за „пълен протеин“, тъй като е качествен източник на всичките осем незаменими аминокиселини. Освен това, протеинът в спирулина е между 85 и 95% смилаем, което го прави един от най-мощните и силни форми на протеин на разположение. И тъй като клетъчните стени, намиращи се в спирулина, не съдържат целулоза, нейните аминокиселини се усвояват от организма почти мигновено.

 

Как действа Спирулина

Спирулина има широк спектър от ползи за здравето, почти веднага след поглъщане. Тя осигурява мигновен прилив на енергия, като същевременно спомага за подобряване на издръжливостта и намаляване умората. Тя помага за подобряване на имунната система и подпомага дейността на сърцето, черния дроб и бъбреците. Спирулина също така е естествен детоксикатор, насищащ кръвта с кислород, с което спомага за прочистване на тялото от токсини, които могат да причинят заболявания или други здравословни усложнения.

Спирулина естествено подтиска апетита (при хора с наднормено тегло) и помага за подобряване на храносмилателната система на организма. Тя има мощни антиоксидантни свойства и помага да се балансира рН на организма, като намалява възпалението в тялото по безопасен начин  без химикали.

Предназначение

Повишава имунната система, увеличава физическата сила, издръжливостта, има възстановяващо и подмладяващо действие.

Стимулира и укрепва имунната система на човек. Подходяща за балансиран режим на хранене поради липсата на целулозни клетъчни стени, храносмилаема и лесноусвоима. Над 100 хранителни съставки, над 75% незаменими аминокиселини, витамините А, Е и група В, каротиноиди (над 17), фитонутриенти, минерали (цинк, селен, магнезий и други), пребиотици, хлорофил и други. Наличието на захар-рамноза, много важна за инсулиновия апарат на панкреаса.

За спортисти, за енергия, за поддържане на оптимално тегло. Гама-линоленовата киселина е много важна за развитието на плода и бебетата. Подходяща при кожни болести като екзема и псориазис, артрит. Защитава черния дроб, изключително ценна за кръвта (лесно усвоимо желязо), противоалергично действие, неутрализира свободните радикали. Подходяща за вегани, вегетарианци и при анорексия, анемия, подагра, язва, хипоглекемия, болести на сърдечно-съдовата система. За здрави зъби, нокти и кожа, антивирусно средство. Обновяване на нервната система, ПМС (предменструален синром), намалява последици от радиация.

Брой капсули  250  таблетки по 400mg

Състав

Спирулина  –  400 мг/таблетка

                               Хранителни стойности
Енергиийни стойностиза 100gза  1 таблетка
Мазнини8 g33,6 mg
Протейни60 g252 mg
Въглехидрати20 g84 mg
Общо енергия390 Kcal ( 1660 KJ)1,64 Kcal (6,98 KJ)

 

Начин на употреба 

Като хранителна добавка приемайте по 3 таблетки дневно , препоръчително по 1 (една) таблетка преди всяко хранене.

Любопитно…

Спирулина е една от най-старите форми на живот на Земята. В действителност, тези синьо-зелени микроводорасли са отчасти отговорни за производството на кислород в атмосферата на планетата, което преди милиарди години способства за развитието на различните форми на живот на планетата. Спирулина е първата суперхрана в света, както и една от най-богатите на хранителни вещества храни на Земята.

Weight0.05 kg
Dimensions1 x 1 x 1 cm

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Спирулина”