Масло от Ленено семе

Помага на сърцето

Лененото масло съдържа есенциални мастни киселини, наречен алфа-линоленова киселина, или ALA. Хората, които включват в менюто си богата на ALA храна, като например такава, съдържаща масло от ленено семе, е по-малко вероятно да умрат от инфаркт. Лененото масло може да помогне за предотвратяване на фатален сърдечен удар, като прави тромбоцитите по-малко лепкави, успокоява възпалението или намаляване риска от аритмия, според университета в Мериленд Медицински център. Някои проучвания показват, че лененото масло може също да понижи холестерола. Преглед на изследвания на холестерола и лененото семе, публикувано в „American Journal of Clinical Nutrition“ през 2009 г. установява, че ползите за понижаващи холестерола от ленено семе са най-силно изразени при жени в менопауза и хора с висок холестерол. Няколко проучвания показват,  че диета, богата на омега-3 мастни киселини, включително ALA, може също да помогне за намаляване на кръвното налягане.

Облекчава симптомите на менопауза

Лененото масло може да помогне за облекчаване на леки симптоми на менопаузата. Менопаузата обикновено започва около 50-годишна възраст. За жените, които все още не са в менопауза, лененото семе може да бъде от полза за менструални болки  в гърдите.

Действа отслабващо

Омега-3 мастни киселини, като лененото масло, могат да увеличат скоростта на метаболизма на организма, както и да помогнат да се изгарят мазнините. Тези мастни киселини стимулират тялото ви да се съхранява кафява мастна тъкан, която помага да се изгарят мазнините на тялото.

Цена:

20.40 лв.

Какво е  Масло от Ленено семе

Лененото масло идва от семената на растението лен (Linum usitatissimum, L.). Лененото масло съдържа омега-3 и омега-6 мастни киселини, които са необходими за здравето. Лененото масло съдържа есенциални мастни киселини, алфа-линоленова киселина (ALA), които тялото преобразува в ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), Омега-3 мастни киселини.  Някои изследователи смятат, че лененото масло има някои от същите ползи като рибеното масло.

Омега-3 мастни киселини намаляват възпалението и помагат да се предотвратят някои хронични заболявания, като болест на сърцето и артрит. Да се постигне добър баланс на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини в диетата е важно. Тези основни мазнини са двата примера за полиненаситени мастни киселини. Здравословната диета се състои от около 2-4 пъти по-малко омега-6 мастни киселини в съотношение с  омега-3 мастни киселини.

Как действа Масло от Ленено семе

Помага на сърцето

Лененото масло съдържа есенциални мастни киселини, алфа-линоленова киселина или ALA. Хората, които включват в менюто си богата на ALA храна, като например такава, съдържаща масло от ленено семе, е по-малко вероятно да получат инфаркт. Лененото масло може да помогне за предотвратяване на фатален сърдечен удар, като прави тромбоцитите по-малко лепкави, успокоява възпалението или намаляване риска от аритмия, според Медицинския център в университета в Мериленд.

Допринася за нормални нива на холестерола

Някои проучвания показват, че Лененото масло може също така да спомогне за нормални нива на холестерола. Преглед на изследвания на холестерола и лененото семе, публикувано в „American Journal of Clinical Nutrition“ през 2009 г. установява, че ползите от Лененото семе при понижаването на холестерола са най-силно изразени при жени в менопауза. Няколко проучвания показват,  че диета, богата на омега-3 мастни киселини, включително ALA, може също да помогне за нормално кръвното налягане.

Облекчава симптомите на менопауза

Лененото масло може да помогне за облекчаване на леки симптоми на менопауза. Менопаузата обикновено започва около 50-годишна възраст. За жените, които все още не са в менопауза, лененото семе може да бъде от полза за менструални болки, както и болки  в гърдите.

Действа отслабващо

Омега-3 мастни киселини, като тези в Лененото масло, могат да увеличат скоростта на метаболизма на организма, както и да помогнат да се изгарят мазнините. Тези мастни киселини стимулират в тялото ви да се съхранява кафява мастна тъкан, която помага да се изгарят мазнините на тялото.

Предназначение

Подпомага храносмилането и констипацията, регулира нивата на холестерола  и подобрява състоянието на кожата.

Брой капсули 50 меки желатинови капсули по  500 mg

Състав на една капсула

Масло от ленено семе 500 mg, Витамин Е 10 mg

                               Хранителни стойности
Енергиийни стойностиза 100gза  1 капсула
Мазнини71,83g510mg
Протейни19,71g140mg
Въглехидрати8,45g60mg
Общо енергия759,1 Kcal( 3173,1 KJ)5,4 Kcal (22,53 KJ)

 

Начин на употреба 

Като хранителна добавка приемайте по 1 (една) капсула дневно, препоръчително след храна

Любопитно…

Други ползи за здравето

Според MayoClinic.com, лененото масло може да помогне за подобряване на симптомите на дефицит на вниманието и хиперактивност, или ADHD. Пациенти с рак на гърдата могат да се възползват от ленено масло. В едно канадско изследване, публикувано в „Molecular Nutrition & Food Research“ през 2010 г. се казва, че Лененото масло предотвратява нарастването на  тумори на гърдата. Освен това, е установено, че комбинацията от Ленено масло помага за предотвратяване на остеопорозата.

 

 

Weight0.05 kg
Dimensions1 x 1 x 1 cm

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Масло от Ленено семе”