Силиций

Как действа Силиций

Силицият е от съществено значение за изграждането на клетъчните стени при растенията. Силицият или силициевата киселина е важен хранителен елемент за човешкия организъм и се открива главно в костите, кожата, стените на вените, далака, сухожилията, мускулите, надбъбречните жлези, панкреаса, черния дроб, бъбреците, сърцето, щитовидната жлеза и тимуса. Съвременната диета е твърде изчистена и не съдържа достатъчно силициев диоксид. С напредването на възрастта намалява количеството на силиций в организма, а той осигурява здрава, еластична коса, пълна с обем. Силицият е силициева киселина, която е много важна за съединителната тъкан, нокти, коса, кости и дори работи против бръчки.

Силицият подобрява качеството на матрицата на костите и улеснява костната минерализация. Повишеният прием на бионаличен силиций е свързан с повишаване на костната минерална плътност. Съществена е и ролята на силиций в управлението на остеопороза, възникваща при менопауза.

Availability:

Изчерпан

Какво е  Силиций

Силицийят е химичен елемент със символ Si и атомен номер 14. Силицият е идентифициран за първи път от Антоан Лавоазие през 1787г.

Как действа Силиций

Силицият е от съществено значение за изграждането на клетъчните стени при растенията. Силицият или силициевата киселина е важен хранителен елемент за човешкия организъм и се открива главно в костите, кожата, стените на вените, далака, сухожилията, мускулите, надбъбречните жлези, панкреаса, черния дроб, бъбреците, сърцето, щитовидната жлеза и тимуса. Съвременната диета е твърде изчистена и не съдържа достатъчно силициев диоксид. С напредването на възрастта намалява количеството на силиций в организма. Той осигурява здрава, еластична коса, пълна с обем. Силицият е силициева киселина, която е много важна за съединителната тъкан, нокти, коса, кости и дори работи против бръчки.

Силицият подобрява качеството на матрицата на костите и улеснява костната минерализация. Повишеният прием на бионаличен силиций е свързан с повишаване на костната минерална плътност. Съществена е и ролята на силиций в управлението на остеопороза, възникваща при менопауза.

Предназначение

Силицият е добър за: зъбите (емайла става по-гладка и по-редовно); гъвкави връзки; здрави кости; чисти артериите; здрава кожа; без загуба на коса; здрави нокти; подпомага синтеза на колаген; по-здрава съединителна тъкан.

Брой капсули 50 капсули по 25mg

Състав на една капсула

Силиции 25mg  и Бирена мая 250 mg

                               Хранителни стойности
Енергиийни стойности за 100g за  1 капсула
Мазнини 2,4g 12,62 mg
Протейни 37,70g 198,30 mg
Въглехидрати 46,83g 246,32mg
Общо енергия 360  Kcal( 1506,24 KJ) 1,89 Kcal (7,9 KJ)

 

Начин на употреба 

Като хранителна добавка приемайте по 2 капсули дневно

Любопитно…

Силицият е най-разпространеният елемент в земната кора след кислорода. Земната кора се състои от 25,7% силиций в неговите различни съединения. Основните храни, съдържащи силиций са пълнозърнести храни (без царевица), гъби и корите на плодовете.

 

 

Weight 0.05 kg
Dimensions 1 x 1 x 1 cm

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Силиций”