Гуарана

Гуарана има стимулиращи свойства, когато се приема през устата. Била е използвана в миналото като афродизиак, диуретик, кръвоспиращо средство и за предотвратяване на малария и дизентерия, диария, треска, главоболие, и ревматизъм, болки в ставите, болки в гърба, и топлинен стрес.

Някои хора също използват гуарана за лечение на ниско кръвно налягане и синдром (CFS) хронична умора. Тя се използва и за повишаване на сексуалното желание, за да се увеличи потока на урината.

Днес, гуараната   все още се използва като лек за отслабване (подпомага разграждането на мазнини), за подобряване на спортните постижения, като стимулант (дава енергия), за намаляване на психическа и физическа умора, увеличаване на виталността.

Цена:

24.91 лв.

Какво е  Гуарана

Гуарана е растение, нареченo на името на племето Гуарани в Амазония, които използват семената да варят отвари. Активната съставка в гуарана е наричана по-рано guaranine (tetramethylxanthine), но по-късно е установено, че всъщност е кофеин. Гуарана е едно от растенията с най-високо съдържание на кофеин (до 7%).

Как действа Гуарана

Въпреки, че няма научни доказателства, че самата Гуарана увеличава пъргавината на ума, връзката й с кофеина води именно до тoзи ефект. Предполага се, че стимулиращият ефект на Гуарана е по-постепенен и траен, отколкото на кофеина поради наличието на кофеин-танин комплекс.

Предназначение

Тя има стимулиращи свойства. Била е използвана в миналото като афродизиак, диуретик, кръвоспиращо средство и за предотвратяване на малария и дизентерия, диария, треска, главоболие, ревматизъм, болки в ставите, болки в гърба и топлинен стрес.

Някои хора използват Гуарана още и за лечение на ниско кръвно налягане и синдром (CFS) хронична умора. Тя се използва и за повишаване на сексуалното желание, за да се увеличи потока на урината.

Днес Гуараната   все още се използва като лек за отслабване (подпомага разграждането на мазнини), за подобряване на спортните постижения, като стимулант (дава енергия), за намаляване на психическа и физическа умора, увеличаване на виталността.

Брой капсули  50бр 600mg/капсула

Състав

Гуарана  –  600 мг/капсула

                               Хранителни стойности
Енергиийни стойностиза 100gза  1 капсула
Мазнини1,9g13,3 mg
Протейни26,2g183,3 mg
Въглехидрати58,8g411,6 mg
Общо енергия357 Kcal(1493,6 KJ)2499 Kcal (10,45 KJ)

 

Начин на употреба 

Като хранителна добавка приемайте по 1 (една) капсула  дневно, препоръчително сутрин .

 

Любопитно…

Гуарана произхожда от басейна на Амазонка, където местните хора отдавна са се възползвали от нейните стимулиращи свойства. Йезуитски мисионер от 17-ти век отбелязва, че „Гуарана дава на членове на племето Amazon толкова много енергия, че когато са на лов, те могат да издържат от днес до утре без да усетят глад.“

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Гуарана”