Боровинка Bilberry

Боровинката е от полза за очитеОчите имат висока концентрация на малки капиляри, които могат да бъдат засегнати от възпаление, кръвното налягане, и други съдови заболявания. Защото боровинка е ефективно да помогне за намаляване на възпалението, и тя има способността да укрепват капилярите, разреждане на кръвта, и стимулира освобождаването на вазодилататори, като се смята, че плодът може да има положителен ефект върху здравето на очите и зрението като цяло.

Атеросклерозата – Проучванията показват, че антоцианозиди може укрепват кръвоносните съдове, подобряване на кръвообращението, и предотвратяват окисляването на LDL („лошия“) холестерол, основен рисков фактор за атеросклероза (плакет, който блокира кръвоносните съдове, което води до инфаркт и инсулт).

Диария и рани – Боровинка е била използвана в Европейския медицина в продължение на почти хиляда години, най-вече за лечение на диария. Плодът съдържа танини, вещества, които действат едновременно като противовъзпалително и стягащо (свива и затягане на тъканите). Боровинка се смята, че помага на хората с диария, като намалява възпаление на червата. Няма проучвания, обаче, са разгледани ползване боровинка за диария.

Хроничната венозна недостатъчност – В Европа, медицински специалисти използват екстракти от боровинка за лечение на това състояние, което се случва, когато клапани във вените на краката, които пренасят кръв към сърцето са повредени. Проучванията са докладвали за облекчаване на симптомите, но повечето са неподходящи.

Цена:

21.56 лв.

Какво е Боровинка

Боровинката е била използвана в продължение на векове, както като лекарство, така и като храна. Тя  е родом от Северна Европа.

Как действа Боровинка

Основните съединения в плодовете на черната боровинка се наричат антоцианозиди. Тези съединения помагат за изграждането на силни кръвоносните съдове и подобряват кръвообращението до всички части на тялото. Те предпазват и тромбоцитите от слепване (което спомага за намаляване на риска от образуване на кръвни съсиреци) и имат антиоксидантни свойства (предотвратяване или намаляване щетите на клетките от свободните радикали). Антоцианидините стимулират производството на родопсин, пигмент, който подобрява нощното зрение и помага на окото се адаптира към леки промени.

Предназначение

Боровинката е от полза за очитеОчите имат висока концентрация на малки капиляри, които могат да бъдат засегнати от възпаление, кръвно налягане и други съдови заболявания. Боровинката е ефективна за намаляване на възпалението. Поради това тя има способността да укрепва капилярите, да разрежда кръвта, и да стимулира освобождаването на вазодилататори, като се смята, че плодът може да има положителен ефект върху здравето на очите и зрението като цяло.

Атеросклероза – Проучванията показват, че антоцианозидите укрепват кръвоносните съдове, подобряват кръвообращението, и предотвратяват окисляването на LDL („лошия“) холестерол, основен рисков фактор за атеросклероза (плакет, който блокира кръвоносните съдове, което води до инфаркт и инсулт).

Диария и рани – Боровинката е била използвана в Европейската медицина в продължение на почти хиляда години, най-вече за лечение на диария. Плодът съдържа танини, вещества, които действат едновременно като противовъзпалително и стягащо (свива и затягане на тъканите). Смята се, че боровинката помага на хората с диария, като намалява възпалението на червата.

Хроничната венозна недостатъчност – В Европа медицински специалисти използват екстракти от боровинка за лечение на това състояние, което се случва, когато клапаните във вените на краката, които пренасят кръвта от сърцето, са повредени. Проучванията докладват за облекчаване на симптомите.

Брой капсули     50 желатинови капсули, 290mg (еквивалент на 1000mg свежи черни боровинки)

Състав

Боровинка (Vaccinum Myrtillus L.) 290mg сухо вещество, еквивалент на 1000 mg свежи черни боровинки

                               Хранителни стойности
Енергиийни стойностиза 100gза  1 капсула
Мазнини2,1g13,79mg
Протейни17,20g113mg
Въглехидрати75,80g498mg
Общо енергия391 Kcal(14636 KJ)2,57 Kcal (10,748 KJ)

 

Начин на употреба 

Като хранителна добавка приемайте по  1 (една) капсула  дневно препоръчително сутрин

Любопитно…

Използването на черна боровинка датира от Втората световна война, когато пилотите от British Royal Air Force съобщават, че една добра доза от конфитюр от боровинки точно преди мисия подобрила тяхното нощно виждане.

 

Weight0.05 kg
Dimensions1 x 1 x 1 cm

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Боровинка Bilberry”