Коензим Q10

Как действа  Коензим Q10

Коензим Q10 е малка молекула, която може да проникне в  клетките на кожата. Способства за подържането на здраво сърце и регулира кръвното налягане. Той има антиоксидантни свойства, които се борят със свободните радикали, една от основните причини за стареенето. Също така повишава регенерацията на кожата, помага да се предотврати появата на бръчки и защитава кожата от ултравиолетовите лъчи. В допълнение  той  има противовъзпалителни свойства.

Цена:

39.50 лв.

 

Какво е Коензим Q 10: Убихинон CoQ10 е витаминоподобно вещество, което играе ключова роля в енергийната “дихателна” верига на клетъчно ниво, която се осъществява във вътрешната стена на митохондриите, клетъчните органели. Те са отговорни за производството на енергийното гориво на клетките – аденозинтрифосфат (АТФ). В човешкото тяло 95% от енергията е под формата на АТФ. Най-голямо количество коензим Q10 имат органите с най-голяма активност като сърцето, черния дроб и бъбреците.

Как действа и предназначение: Капсулите, доставящи Коензим Q10, не се нуждаят от обработка в стомаха. Те преминават непроменени в тънките черва, където смилателните сокове от жлъчката и панкреатичния сок ги емулсират. Абсорбирани от клетките в стената на тънкото черво, всички мазнини, както и Коензим Q10 попадат в лимфната система. През нея извървяват дълъг път до черния дроб, където се преопаковат в липопротеини (транспортна форма на липидите в кръвта) и така се освобождават в кръвта, чрез която достигат до всяка клетка в организма. Способността на молекулата на Коензим Q10 да служи за преносител на електрони в “дихателната” верига го превръща в силен антиоксидант. Без него веригата спира, синтезът на клетъчно гориво също.

Много от сериозните сърдечно-съдови заболявания се дължат на тази липса – гръдна жаба, пролапс на митралните клапи, хипертония, кардиомиопатия. Коензим Q10  в съответни дози се справя чудесно и затова се нарича „чудото на сърцето“. Той е мощен афродизиак. Важен е, особено за мъже, които работят усилено и се преуморяват. Подобрява подвижността на сперматозоидите. Безценен за спортисти, осигурява им допълнителна мускулна сила и възстановяване след тежки натоварвания. Много добре се повлиява диабета, мигрената, допринася за нормално ниво на кръвната захар при двукратен прием на ден.

С възрастта количеството Коензим Q10 в клетките намалява и при хората над 30 годишна възраст има дефицит (проявите са: по-често боледуване от вирусни инфекции, кървене на венците, намаляване на енергията, понижаване не либидото и потентността, минимален тонус). Дневната доза, от която се нуждае организма, е в рамките на 30-200 mg. Коензим Q10 се усвоява най-добре в меки гелни капсули.

Брой капсули  60 меки желатинови капсули, 30mg/капсула

Начин на употреба 

Като хранителна добавка приемайте по 1 (една) капсула сутрин препоръчително с храната

Състав

Коензим Q10  –  30 мг

                               Хранителни стойности
Енергиийни стойностиза 100gза  1 капсула
Мазнини59,95g360mg
Протейни20,53g120mg
Въглехидрати9,44g60mg
Общо енергия659,38 Kcal(2756,21 KJ)3,96 Kcal (16,55 KJ)

Любопитно…

Допълнителният прием на коензим Q10 има благотворен ефект върху състоянието на някои болни от мигрена. Изследва се и приложението му като лек при рак и за облекчение на страничните ефекти от лечението на рака. Последните изследвания показват, че коензим Q10 би могъл да действа като важен антиоксидант в тялото и мозъка. Някои от тези изследвания показват, че коензим Q10 би могъл да предпазва мозъка от невродегенеративни болести като Паркинсон и също така от вредните странични ефекти на преминала исхемична атака (удар) в мозъка.

Още за Коензим Q 10 прочетете тук: https://extravida.eu/?p=17

Weight0.2 kg
Dimensions1 x 1 x 1 cm

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Коензим Q10”