Папая Ензими

Как действа Папая

Папаята съдържа 212 аминокиселини и няколко ензими, включително папаин, протеолитичен ензим, който има анти-възпалителен ефект върху стомаха, включително премахва подуване на стомаха и треска, която може да се развие след операция. Папаинът помага за бързото усвояване на протеините. Показва ефективност при лечение на язви и дори облекчаване на синдром на раздразнените черва. Семената от папая са били използвани в народната медицина за лечение на паразитни и тения инфекции.

Папаята е богат източник на антиоксидантни хранителни вещества като каротини, витамин С и флавоноиди; витамините В, фолиева киселина и пантотенова киселина; и минерали, калий, мед и магнезий; и фибри. Взети заедно, тези хранителни вещества, подобряване на здравето на сърдечно-съдовата система, а също така осигуряват защита срещу рак на дебелото черво. В допълнение, папая съдържа храносмилателен ензим папаин, който се използва като бромелаин, подобен ензим, намиращ се в ананас, за лечение на спортни травми, травми на други причини, и алергии.

Цена:

20.00 лв.

Какво е  Папая  

Папая е тропическо растение, за което се смята, че произхожда от Южно Мексико и Централна Америка. Сега се отглежда в тропическите и субтропическите региони в света. По повърхността на напълно порасналите, но неузрели плодове, се образува млечен сок, който се процежда, събира, суши се и се нарича „суров папаин.“ Папаинът има свойството да разгражда  белтъчини.

Как действа Папая

Папаята съдържа 212 аминокиселини и няколко ензими, включително папаин, протеолитичен ензим, който има анти-възпалителен ефект върху стомаха, включително премахва подуването на стомаха и предотвратява треска, която може да се развие след операция. Папаинът помага за бързото усвояване на протеините. Показва ефективност при лечение на язви и дори облекчава синдром на раздразнените черва. Семената от папая са били използвани в народната медицина за лечение на паразитни инфекции и тения.

Папаята е богат източник на антиоксидантни хранителни вещества като каротени, витамин С и флавоноиди; витамините В, фолиева киселина и пантотенова киселина; минерали, калий, мед и магнезий; фибри. Взети заедно, тези хранителни вещества, подобряват здравето на сърдечно-съдовата система, а също така осигуряват защита срещу рак на дебелото черво. В допълнение, папаята съдържа храносмилателния ензим папаин, който се използва (както и бромелаин, подобен ензим, намиращ се в ананаса), за лечение на спортни травми и алергии.

Предназначение

Папая разполага с широка гама от предполагаеми лечебни свойства за лечение на диабет, използва се като антисептик и диуретик, действа антимикробно, контролира паразитите, намалява възпалението, способства за по-ниско кръвно налягане, както и за понижаване на холестерола. Има някои данни за успех при зарастване на рани и лечение на глисти при хора.

Брой капсули  60 таблетки по  1180mg

Състав на една танлетка

Състав:

СъставкиЗа 1 таблеткаЗа 3 таблеткиОсигурява
Папая(Carica Papaya)200 mg600 mg
Ензим Комплекс100 mg300 mgАмилаза(>24.000U/g);

Протеаза (>6.000 U/g);

Целулаза (>1.000 U/g);

Липаза (>600 U/g)

Папаин (6.000 USP/mg)80 mg240 mgПапаин

 

Начин на употреба  

Като хранителна добавка приемайте по 1 (една) капсула дневно препоръчително след храна

Любопитно…

Папаята се споменава за първи път през 1526г. от испанския хроникьор Овиедо, след откриването й на карибския бряг на Панама и Колумбия. Христофор Колумб твърди, че е наречена папая – „плод на ангелите.“

Различни употреби

Papaya е била използвана широко в народната медицина за много заболявания: сокът – за брадавици, мазоли, ракови заболявания, тумори и удебеления на кожата; корените или екстракти – за рак на матката, сифилис, тропическата инфекция, хемороиди, и за премахване на минерални конкреции в урината; неузрелите плодове – като леко слабително или диуретик и да се стимулира лактацията; узрелите плодове – за ревматизъм и алкализиране на урината; семената – за глисти или за стимулиране на менструация; листата – като лапа за нервни болки или за облекчение на астма; и латекса – за псориазис, трихофития, нарушено храносмилане. Може също така да се прилага външно като антисептично, да се лекуват изгаряния и опарване, или да се прилага към шийката на матката, за да се свие.

 

Weight0.05 kg
Dimensions1 x 1 x 1 cm

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Папая Ензими”