Масло от Вечерна роза

Как действа Масло от вечерна роза

Маслото от вечерна иглика се намира в семената на растението и е с високо съдържание на есенциални мастни киселини, гама-линоленова киселина (GLA). Основните мастни киселини – като омега-6, открити в маслото от вечерна иглика ЕРО, и омега-3, намерени в рибено масло – се използват като градивни елементи за определен брой молекули в тялото. Вашето тяло се нуждае от баланс на омега-6 и омега-3 мастни киселини, за добро здраве.

Цена:

34.34 лв.

Какво е  Масло от Вечерна роза

Вечерната роза е диво цвете, което расте на територията на САЩ. Американските индианци използват семената за храна и правят компреси от цялото растение, с които лекуват контузии. Европейски заселници взимат корена и го занасят в Англия и Германия, където той е изполван предимно като храна.

Как действа Масло от Вечерна роза

Тя (ГЛК) е богат източник на Омега 6 ненаситени мастни киселини, които са изключително необходими за здравето. Те участват във формирането на простагландини (молекулни посредници), които осигуряват жизнено-важни функции в тялото. Гама-линоленова киселина се изработва в минимални количества в човешкия организъм, което налага прием от външни източници. Маслото от вечерна роза е прекрасен такъв. Важна е за всеки орган и система в тялото. Подобрява състоянието на кожата при псориазис, акне и екземи.  Допринася за нормална имунна, сърдечно-съдова и репродуктивна системи. Ефективна е при хормонални проблеми, както при мъжете, така и при жените, подмладяване и бърза регенерация на кожата, след диети и пластични операции. При ретинопатия, заболявания на централна и периферна нервна система, възстановяване след интоксикации и инфекциозни заболявания, ПМС, менопауза, стомашно-чревни проблеми, уринарни проблеми, лабиален херпес, диабетната периферна нефропатия, ревматоиден артрит, болки в гърдите. Намалява депресия, раздразнителност, агресивност, чувство на безпокойство.

Маслото от Вечерна роза (иглика) се намира в семената на растението и е с високо съдържание на есенциални мастни киселини, гама-линоленова киселина (GLA). Основните мастни киселини – като омега-6 и омега-3 се използват като градивни елементи за определен брой молекули в тялото. Вашето тяло се нуждае от баланс на омега-6 и омега-3 мастни киселини, за добро здраве.

Предназначение

  • Симптомите на екзема включват зачервяване и лющене в допълнение и сърбеж.  Маслото от вечерна роза помага за облекчаване на симптомите от кожни заболявания, включително сърбеж, корички, оток (течност, подуване) и зачервяване.
  • Предменструален синдром (ПМС) – Много жени по целия свят вземат масло от вечерна роза за намаляване на симптомите на ПМС. Облекчава менструални неразположения, намалява симптомите на менопауза (топли вълни, пристъпи на лошо настроение), подобрява физическото съсътояние
  • Ревматоиден артрит
  • Диабетна периферна нефропатия – Това е състоянието на нервите, в което хората с диабет имат скованост, изтръпване, болка, парене, или липса на чувствителност в краката.
  • Въпреки че няма много научни доказателства, Маслото от Вечерна роза се използва за лечение на болки в гърдите (масталгия) в редица европейски страни.
  • Богатите запаси на есенциални мастни киселини в Маслото от Вечерна роза не само не позволяват на ноктите да се напукват, но и помагат за тяхната здравина. В допълнение, есенциалните мастни киселини подхранват кожата на главата, като добавка, потенциално ценена при лечението на редица проблеми, свързани с косата.

Брой капсули  100 меки  желатинови капсули по  500mg

Състав на една капсула

Масло от вечерна роза 500 mg, Витамин Е 5 mg

                               Хранителни стойности
Енергиийни стойностиза 100gза  1 капсула
Мазнини71,33g0,5g
Протейни19,54g0,14g
Въглехидрати9,13g0,6g
Общо енергия756,63  Kcal( 3162,73 KJ)5,3 Kcal (22,17 KJ)

 

Начин на употреба 

Като хранителна добавка приемайте по 1 (една) капсула дневно, препоръчително по време на храна

Любопитно…

Маслото от Вечерна роза предотвратява симптомите на абстиненция от алкохол

Гама-линоленовата киселина подсказва на мозъка да произвежда специфичен вид простагландин, наречен простагландин Е, който работи за предотвратяване на симптоми на абстиненция като депресия и гърчове, като непряко предпазва черния дроб и нервната система.

 

Weight0.05 kg
Dimensions1 x 1 x 1 cm

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Масло от Вечерна роза”