Хидролизиран Колаген с Магнезий

Цена:

42.00 лв.

Категория: .

Какво  е Хидролизиран Колаген с Магнезий: Той е най-важният белтък и основната градивна единица на съединителната тъкан, кожата, ставите, хрущялите, мускулите, костите и кръвоносните съдове.

Как действа и предназначение:  След 40-тата годишнина (но в днешно време уви и в по-ранна възраст) синтезът намалява средно с 25%. След 60-тата – с цели 50%. Това е една от причините за появата на първите признаци на остаряване – отпускане на кожата, поява на бръчки. Ставите изтъняват, хрущялите се износват… Спортуваме редовно, храним се балансирано, но молекулата на колагена е твърде голяма и не може да се усвои пълноценно от организма посредством храната. Тя трябва да мине през процеса хидролиза, който я превръща в малки частици, които не само улесняват усвояването на колагена, но и подпомагат самостоятелното му производство. Формулата на Nature Essential съдържа и магнезий, който подобрява функцията на мускулите, намалява склонността към мускулни крампи. В тялото на възрастен човек се съдържат 25-30 грама магнезий – 60% в костите и около 30 % в мускулите. Той е четвъртият по разпространение елемент в човешкото тяло. Участва в голям брой процеси. Активира ензимите, отговорни за производство на енергия, участва в белтъчния синтез, нервната система и мускулното съкращение. Ето защо първите симптоми на недостига му се проявяват с мускулна дисфункция или спазмофилия. Витамините от групата В са „партньор“ на магнезия, поради участието им в метаболизма на белтъчините, мазнините и въглехидратите, във формирането на кръвните клетки, в имунните функции и клетъчното делене. Витамин С като мощен антиоксидант допълва този комплекс в синтеза на колаген в организма.

Продуктът е подходящ за всички възрастови групи. За хора, подложени на интензивно физическо, но и психическо натоварване. За всички, които искат да добият нова енергия в изтощителното си ежедневие, да са подвижни и да изглеждат добре. Ефективен е при артрит и ревматизъм, болки в гръбначния стълб и кръста, при остеопороза. За рехабилитация при счупвания и изкълчвания. Повреди на връзките и менискуса, дискова херния, подагра, младежки пъпки, белези. За хубави кожа, нокти, коса. Подобрява еластичността на съдовете (разширени вени). При стрии, катаракта, ечемик, конюнктивит, спортни травми, пародонтоза.

Брой: 600 mg, 60 капсули

Състав на 1 капсула: Хидролизиран морски колаген (Hydrolized Marine Collagen) (200 mg), Магнезиев Хидроксид (90 mg) и Магнезиев Оксид (33 mg) –  осигуряват 57,39 mg Магнезий (15,30% препоръчителна дневна доза – ПДД*), Витамин С (20 mg, 25% ПДД*), Витамин В-6 (1,4 mg, 100% ПДД*), Витамин В-9 (0,20 mg, 100% ПДД*), Витамин В-12 (0,0025 mg, 100% ПДД*)

Начин на употреба: като хранителна добавка приемайте  по 1 капсула дневно

 

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Хидролизиран Колаген с Магнезий”