Натурален Л-Карнитин

Цена:

41.45 лв.

Категория: .

Какво е Л-Карнитин?

Това е аминокиселина, която се произвежда  в тялото ни от няколко аминокиселини: Л-лизин и Л-метионин. Затова е нужно наличие на витамините В6, ниацин, Витамин С и желязо.

Как действа?

Служи като преносител на мастни киселини домитохондриите, преминавайки през клетъчната мембрана. Така мазнините служат като гориво за енергия, нужна на вашето тяло. Молекулата на мазнините се свързва с молекулата на Л-Карнитин и така мастните киселини преминават значително по-лесно през трудно пропускливата мембрана. В същото време Л-Карнитина прекарва обратно през клетъчната стена на клетката отпадъчните продукти от мазнините. Така че действието на Л-Карнитина е двойно – от една страна вкарва мазнините в клетката като гориво, а след това извежда отпадните продукти от клетката.

Л-Карнитинът пречи на процеса на образуване на млечна киселина в мускулите, като основен участник в окисляването на аминокиселините с разклонени вериги. Чрез него се повишава и доставката на кислород до мускулите, с което се осигурява енергия без да се разгражда така ценния протеин. Колкото повече Л-Карнитин се съдържа в мускула, толкова повече ще се увеличи и ускори окислението на мазнини. Това ще забави намаляването на мускулен гликоген, което е от основно значение за забавяне на умората при тежки интензивни тренировки. Това е и причината при прием на Л-Карнитин да се чувствате енергични и силни.

Предназначение

Л-Карнитин може да се приема от спортуващи, неспортуващи, жени, мъже и деца. Препоръчителната доза се преценя в зависимост от личното тегло, пола и тренировъчните цели. Желателно е да не се превишава прием от 5000 mg на ден.

Брой капсули: 100 капсули

Състав на 1 капсула: Л-Карнитин 450 mg

Начин на употреба: като хранителна добавка приемайте по 3 капсули дневно, препоръчително по 1 капсула след всяко хранене

 

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Натурален Л-Карнитин”