Корейски Женшен

Цена:

32.21 лв.

Категория: .

 

Какво е Корейски женшен?

Корейски Женшен (Панакс Женшен) е интересен по форма, наподобява човешко тяло. Понякога се нарича „човешки корен“. Расте предимно в Южна Корея, Китай, Япония. Корейският Женшен се счита за най-силната форма на Женшен. Познат е от преди повече от 5000 години. В Китай се е използвал като тоник за стимулиране на цялото тяло и справяне със стреса, умората и слабостта.

Как действа?

Корейският женшен съдържа 13  различни гинзенозиди. Панаксаните помагат за намаляване на кръвната захар. Полизахаридите работят за засилване на имунната система чрез антиоксидантните си свойства. Корейският женшен помага да се стимулира производството на имунните клетки, наречени „Т-клетки убийци“, които унищожават вирусите и бактериите. Той балансира отделянето на стресови хормони чрез подпомагане органите, които ги произвеждат (хипоталамус, хипофиза и надбъбречни жлези). Подпомага производството на ендорфини, които са хормоните на щастието. Във връзка със сексуалната дейност подобрява еректилната функция, увеличава тестостерона и количеството и качеството на спермата.

Предназначение

Този вид женшен се използва за общото благосъстояние, защото се отразява на много различни системи в тялото. Корейският Женшен се използва за подобряване на мисленето, концентрацията, паметта и ефективността на работа, физическата издръжливост и атлетичната издръжливост.

В западната медицина, Корейският женшен се използва като стимулант, за да накара хората да бъдат по-активни. В традиционната китайска медицина, Корейският женшен се използва за да накара хората да се чувстват по-спокойни. Затова Корейският женшен е и „адаптоген“.  Също така е широко използван в Китай за сърцето и кръвоносните съдове. Той се използва също за лечение на депресия, тревога, лечение на анемия, диабет, възпаление на лигавицата на стомаха (гастрит), треска, махмурлук, хронична обструктивна белодробна болест (COPD) и астма.

Корейският женшен се използва и за нарушения на кръвосъсирването, загуба на апетит, повръщане, чревни проблеми, фибромиалгия, нервни болки, болки в ставите, виене на свят, главоболие, гърчове, горещи вълни, дължащи се на менопаузата.

Брой капсули: 50 желатинови капсули по 400 mg

Състав на 1 капсула: Корейски Жен-Шен (Panax ginseng C. A. Meyer) 400 mg

Начин на употреба: като хранителна добавка приемайте по 2 капсули дневно, препоръчително след закуска

 

 

 

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Корейски Женшен”