Гроздови семена

Цена:

23.63 лв.

 

Какво е Гроздови семена?

Гроздето, включително неговите листа, сок и семена е било едно от традиционните средства за лечение в Европа в продължение на хиляди години. Екстракт от гроздови семена се извлича от червено грозде за вино. Ресвератролът е едно от веществата,които обясняват така наречения „френски парадокс“.Той се свърти около ниския ръст на сърдечно-съдовите заболявания при французите, активното им дълголетие и техните (а и нашите) млади червени вина, противопоставени на всеизвестната мазна френска кухня.

Как действа?

Екстрактът от гроздови семена представлява интерес, тъй като съдържа антиоксиданти. Това са вещества, които предпазват клетките от увреждане и могат да помогнат за предотвратяване на много заболявания. Правят се изследвания, за да се установи дали екстракта от гроздови семена може да понижи риска от някои видове рак.

Гроздовите семена съдържат флавоноиди, които могат да имат антиоксидантно действие, да понижават нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL), или „лош холестерол“). Да поддържат еластичността на  кръвоносните съдове и намаляват риска от коронарна болест на сърцето, предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и други потенциални полезни ефекти.

Предназначение

Гроздовите семена се използват за предотвратяване на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, разширени вени, хемороиди, „втвърдяване на артериите“ (атеросклероза), високо кръвно налягане, подуване след травма или операция, инфаркт и инсулт.

Гроздовите семена се използват за лечение на усложнения от диабет като проблеми с нервите и с очите, подобряване зарастването на рани, за предотвратяване на кариес, превенция на рак, заболяване на очите, наречено „свързана с възрастта дегенерация на макулата“ (AMD), лошо нощно виждане, чернодробни нарушения и сенна хрема. Също така гроздето се използва като леко слабително. Вероятно сте чували за „пости“ с грозде като част от „детоксикация“.

Ресвератрол

Продуктът на Nature Essential Гроздови семена е комбиниран с Черна Боровинка, тъй като това са двата най-големи източника на Ресвератрол – вид полифенол, който има мощен антиоксидантен ефект. Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата дейност, имунната система, мозъчната дейност и нервната тъкан.

 

Брой: 50 капсули по 50 mg

Състав на 1 капсула:  50 mg Екстракт от  Гроздови семена и 145 mg Черни боровинки (Сухо Вещество)

Начин на употреба: Като хранителна добавка приемайте по 6 капсули дневно, препоръчително по 2 капсули с всяко хранене

 

 

 

 

 

Все още няма отзиви.

Be the first to review “Гроздови семена”