Спирулина често бива погрешно определяна като билка заради невероятните си способнсти да поддържа здравето, но всъщност представлява бактерия, синьо-зелено водорасло, което се открива в девствени сладководни езера и реки. Признато е за една от най-пълноценните суперхрани в света, тъй като предлага ползи за здравето на почти всеки орган и подпомага всички телесни функции.

 1. Модулира имунния отговор

Спирулина отдавна е почитана заради способността си да укрепва имунната система. Тя активно насърчава регенерацията на клетките, помага раните да зарастват по-бързо и съдейства  за по-бързото възстановяване от заболявания. Спирулина  укрепва имунната система, намалява склонността да се разболее човек от настинки, грип и други заболявания.

 1. Предпазва очите

Спирулина е идеалната хранитела добавка за тези, които искат да подобрят здравето на очите си. Тези синьо-зелени водорасли са много богати на витамин А, а той е изключително важен за очите. Поради тази причина, отдавна се препоръчва да се консумират повече моркови, но спирулина всъщност има десет пъти повече концентрация на витамин А за един грам от морковите.

 1. Намалява възпалението и облекчава симптомите на ПМС

Спирулина е един от основните източници на гама-линоленова киселина (GLA), едно от най-мощните противовъзпалителни средства в природата. GLA е особено полезена за жените, тъй като тя може да облекчи симптомите на ПМС.  Тя също така има 26 пъти повече калций за един грам от млякото, което я прави отлична хранителна добавка за бременни жени.

 1. Подпомага храносмилателната система

Спирулина облекчава преминаването на отпадъци през храносмилателната система, като по този начин намалява стреса от нея. Тя също така способства за развитието на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт и помага да се подобри усвояването на хранителните вещества.

 1. Помага на тялото да се пречисти по естествен начин

Спирулина е с много висока концентрация на хлорофил, един от най-силните детоксикиращи агенти в природата. Доказано е, че тя е ефективна в премахването на токсините от кръвта. Също така тя се свързва с тежките метали и радиоактивни изотопи, което я прави много полезна за хора, подложени на радиоактивна терапия.

Допълнителни ползи за здравето от употребата на Спирулина

 • тя е много богата на желязо, което я прави полезна за хора с анемия или при бременност с риск от запек.
 • Спирулина е много добър източник на витамини В-1 (тиамин), B-2 (рибофлавин), В-3 (никотинамид), B-6 (пиридоксин), В-9 (фолиева киселина), витамин С, витамин D и витамин Е
 • Високо съдържание на калий, хром, мед, магнезий, манган, фосфор, селен, натрий и цинк
 • Тя има четири пъти по-мощни свойства на антиоксидант от боровинките
 • Спирулина може да помогне за облекчаване на алергии, и предпазва от алергични реакции
 • Спирулина е изключителен източник на протеини: повече за грам, отколкото се съдържа в говеждо, пилешко, риба и соя

Поръчай

За повече информация за ползите, състава, начина на употреба и цени, посетете: https://extravida.eu/?product=spirulina-pills