Гуараната е вечнозелено пълзящо растение, което расте по дърветата в Амазонската джунгла в Южна Америка, най-вече в Бразилия. Отличава се с огромни листа и красиви цветни букети. За екстракта се използват червените плодове, които напомнят на око.

Естественият кофеин в гуараната е значително по-въздействащ от този в кафето и чая – от 2 до 5 пъти повече. Гуараната е стимулант, който действа върху централната нервна система посредством съдържащите се в нея ксантини: гуаранин – натурална разновидност на кофеина, теофилин и теобромин. Те отпускат гладките мускули на бронхите, повишават еластичността и ефективността на сърдечния мускул, имат противовъзпалителни ефекти.

Термоген e – допринася за нормална обмяната на веществата и нормално телесно тегло и апетит. Подобрява хидролизата на мазнините. Използва се при загуба на сила и е голям енергетик. При синдром на хроничната умора, болки в ставите, задържане на течности. Има благоприятно действие върху кръвоносната система и еластичността на съдовете, предменструални болки и мигрена. Допринася за нормалната бъбречната циркулация. Гуараната е антиоксидант – забавя стареенето на клетките.

За повече информация за ползите, състава, начина на употреба и цена на продукта Гуарана, посетете: https://extravida.eu/?product=experts-offer