В кълновете на пшеничното зърно се съдържа цялата му живителна сила. Въпреки че зародишът от пшеница формира само 3% от теглото на зърното, ползите от него се изразяват в това, че съдържа почти 25% от общите протеини, витамини и минерали.

Съдържа рекордни количества Витамин Е, който стимулира процеса на образуване на колаген и еластин, производството на нови кожни клетки и защита от свободни радикали. Предпазва от появата на стрии, бръчки и в същото време ги заличава. Ускорява зарастването на рани. Препоръчва се при суха кожа. Съдържа и други важни за кожата вещества – витамините А, B, D, F, PP, пантотенова и фолиева киселина, Омега мастни киселини и бета-глюкани, които стимулират естествената защита на кожата срещу микроорганизми, замърсяване и UV лъчи.

Пшеничният зародиш съдържа октакозанол и сквален, които допринасят за укрепване на организма и тонизирането му, предпазват сърцето и кръвоносните съдове от възпаления. Изключително е подходящ за спортисти, тъй като октакозанолът помага за увеличаване на издръжливостта и мускулната сила. Също така съдържа важни вещества, които играят важна роля за хемоглобина. Нормализира хормоналния баланс. Подходящ при исхемична болест на сърцето, атеросклероза, анемия, диабетна ретинопатия, разширени вени, тромбофлебит, хемороиди, профилактика на инфаркти и инсулти.

За повече информация за ползите, състава, начина на употреба и цена на продукта Масло от Пшеничен Зародиш, посетете https://extravida.eu/?product=sprigs-of-herbs