Да повишим своя имунитет и да се защитим от вирусните инфекции.  За това много добре се отразява продуктът Супер Антиоксидант Формула на Nature Essential, който способства за унищожаването на свободните радикали, причиняващи всички болести, включително и вирусните – грип. Има богат състав: витамините от групата В, витамин А (Бета-Каротен), Витамин Е (токоферол), Витамин С и двата минерала Селен и Магнезии, които са Ко-фактор за всички процеси в организма.

Какво е Супер Антиоксидант Формула: Антиоксидантите предпазват човешките клетки от пагубното въздействие на свободните радикали, които повреждат имунната система. Те предотвратяват окислителното увреждане на биологичните структури. Нашето тяло също разполага със собствени механизми за защита, но за съжаление с напредване на възрастта, приемът на еднообразна и непълноценна храна и непрекъснато увеличаващите се негативни фактори (стрес, изгорели газове, цигарен дим, химическа замърсена храна и вода), количеството и ефективността на антиоксидантите намалява обратнопропорционално на активността на радикалите. Това означава само едно – да се приемат съставки, богати на витамин С, Е, Бета-Каротин, Селен, Магнезий които подобряват физиологията на организма и го предпазват от токсични вещества, бактерии и вируси.

Как действа и предназначение: Механизмът на защита на Антиоксидантите е на три нива: 1. Да не се допуска образуването на свободни радикали 2. Обезвреждане на вече образувани такива. Това се реализира с помощта на ензимни и неензимни антиоксиданти. Неензимните се разделят на 2 групи – мастно и водоразтворими. Към първите спадат Витамин Е (основно Алфа-Токоферол и донякъде Гама-Токоферол) и Каротиноидите (главно Бета-Каротин). Към водо-разтворимите се числят Витамин С, Тиоловите съединения и флавоноидите. 3. На трето защитно ниво са ензимите, които частично възстановяват уврежданията, причинени от свободните радикали, например Фосфолипаза А2, протеолитични ензими и репаративни ензими за ДНК. Според съвременните изследвания, когато комбинираме няколко антиоксиданта в синергично действие ефектите многократно се увеличават. Точно такава е и Формулата на Nature Essential Супер Антиоксидант Формула. Любопитно е присъствието на Маслото от Пореч, което се извлича от семената и съдържа множество витамини, минерали, етерични масла, гама-линоленова киселина, силиций, Омега 6, олеинова и палмитинови киселини, които облекчават всякакви инфекции на дихателните пътища, имат противовъзпалителен ефект и допринасят за нормални метаболизъм и хормоналана система.

При прекомерен стрес, излагане на замърсен въздух, слънчева светлина, повишен риск от сърдечно-съдови, чернодробни, дегенеративни и авто-имунни заболявания. Като профилактика при всички хора, които водят здравословен начин на живот и желаят да забавят процесите на стареене.

Брой капсули:  30 меки капсули

Състав на една капсула: Масло от пореч 325,6 mg, Магнезиев Хидроксикарбонат 81 mg, Витамин С – 27,4 mg, Соево масло 57,5mg, Натриев Селенит 0,088 mg, Натурален токоферол 17,9 mg, Бета-каротен 30% 6,0 mg, Калциев пантотенат 4,0 mg, Витамин В6 – 2,0 mg, Витамин В2 – 1,9 mg

Начин на употреба: Като хранителна добавка приемайте по 1 капсула сутрин, препоръчително с храна

Повече информация за продукта Супер Антиоксидант Формула можете да намерите тук:

https://extravida.eu/?product=супер-антиоксидант-формула