май 12, 2016

Масло от Пшеничен Зародиш

Categories:

В кълновете на пшеничното зърно се съдържа цялата му живителна сила. Въпреки че зародишът от пшеница формира само 3% от теглото на зърното, ползите от него се изразяват в това, че съдържа почти 25% от общите протеини, витамини и минерали.

Съдържа рекордни количества Витамин Е, който стимулира процеса на образуване на колаген и еластин, производството на нови кожни клетки и защита от свободни радикали. Предпазва от появата на стрии, бръчки и в същото време ги заличава. Ускорява зарастването на рани. Препоръчва се при суха кожа. Съдържа и други важни за кожата вещества – витамините А, B, D, F, PP, пантотенова и фолиева киселина, Омега мастни киселини и бета-глюкани, които стимулират естествената защита на кожата срещу микроорганизми, замърсяване и UV лъчи.

Пшеничният зародиш съдържа октакозанол и сквален, които допринасят за укрепване на организма и тонизирането му, предпазват сърцето и кръвоносните съдове от възпаления. Изключително е подходящ за спортисти, тъй като октакозанолът помага за увеличаване на издръжливостта и мускулната сила. Също така съдържа важни вещества, които играят важна роля за хемоглобина. Нормализира хормоналния баланс. Подходящ при исхемична болест на сърцето, атеросклероза, анемия, диабетна ретинопатия, разширени вени, тромбофлебит, хемороиди, профилактика на инфаркти и инсулти.

За повече информация за ползите, състава, начина на употреба и цена на продукта Масло от Пшеничен Зародиш, посетете https://extravida.eu/?product=sprigs-of-herbs

Нони – Супер храната на Полинезия

Categories:

Нони е суперхраната на Полинезия. Наричат я Кралица на плодовете. Обикновено расте върху вулканични терени или сформирани от лава брегове. Точно на това се дължи изключителната минерализация на растението. То има зелени и жълти плодове с горчив вкус. Нони има многостранен ефект на лечение: от артрит до депресия.

Съдържа 18 аминокиселини и ензими, витамините А, С, В-3 (ниацин), магнезий, калий, фитохимикали, лигнани, олиго- и полизахариди, флавоноиди, иридоиди, ненаситени мастни киселини, скополетин (за адаптация на организма към измененията на денонощния цикъл), катехин, бета-фитостерол, дамнакантал (имунна система и противораков ефект) и алкалоиди, проксеронин (антидепресивно действие – отделяне на ендорфин, регенерация на клетки, антиалергично действие).

Нони стимулира два основни хормона, наречени серотонин и мелатонин. Тези хормони подхранват епифизната жлеза, а тя контролира 5 големи жлези под нея: щитовидна (тироксин – за мотивация на клетките), тимус (център на контрол на имунната система – предпазва от инфекции и рак), панкреас (регулира кръвната захар и производството на инсулин), надбъбречна жлеза (реагира, когато сме под стрес), мъжки и женски полови органи и техните хормони. Чрез възстановяване на Епифизната жлеза се повлияват добре всички жлези с вътрешна секреция и техните функции.

Нони е чудесен антидепресант и адаптоген, укрепва нервната система и концентрацията, действа противоалергично (астма, синозит, катар, кашлица, бронхит). Помага при тумори, кисти, артрит и други ставни заболявания и болки (остеопороза и фрактура на костите), диабет, проблеми с кръвно налягане, хепатит, болести на простатата и женските полови органи.

За повече информация за ползите, състава, начина на употреба и цени на продукта Нони, посетете : https://extravida.eu/?product=rhodiola-rosea