май 12, 2016

Масло от Пшеничен Зародиш

Categories:

В кълновете на пшеничното зърно се съдържа цялата му живителна сила. Въпреки че зародишът от пшеница формира само 3% от теглото на зърното, ползите от него се изразяват в това, че съдържа почти 25% от общите протеини, витамини и минерали.

Съдържа рекордни количества Витамин Е, който стимулира процеса на образуване на колаген и еластин, производството на нови кожни клетки и защита от свободни радикали. Предпазва от появата на стрии, бръчки и в същото време ги заличава. Ускорява зарастването на рани. Препоръчително при суха кожа. Съдържа и други важни за кожата вещества – Витамините А, B, D, F, PP, пантотенова и фолиева киселина, Омега мастни киселини и бета-глюкани – които стимулират естествената защита на кожата срещу микроорганизми, замърсяване и UV лъчи. Съдържа октакозанол и сквален, които допринасят за укрепване на организма и тонизиране, предпазва сърцето и кръвоносните съдове от възпаления. Изключително подходящ за спортисти, тъй като октакозанолът помага за увеличаване на издръжливостта и мускулната сила. Също така има важни вещества, които играят роля за хемоглобина. Нормализира хормоналния баланс. Подходящ при исхемична болест на сърцето, атеросклероза, анемия, диабетна ретинопатия, разширени вени, тромбофлебит, хемороиди, профилактика на инфаркти и инсулти.

Още за продукта на Nature Essential Масло от Пшеничен Зародиш, както и за онлайн поръчка: https://extravida.eu/?product=sprigs-of-herbs

Нони – Супер храната на Полинезия

Categories:

Суперхраната на Полинезия. Наричат я Кралица на плодовете. Обикновено расте върху вулканични терени или сформирани от лава брегове. Точно на това се дължи изключителната минерализация на растението. То има зелени и жълти плодове с горчив вкус. Многостранен ефект на лечение: от артрит до депресия.

Съдържа 18 аминокиселини и ензими, витамините А, С, В-3 (ниацин), магнезий, калий, фитохимикали, лигнани, олиго- и полизахариди, флавоноиди, иридоиди, ненаситени мастни киселини, скополетин (за адаптация на организма към измененията на денонощния цикъл), катехин, бета-фитостерол, дамнакантал (имунна система и противораков ефект) и алкалоиди, проксеронин (антидепресивно действие – отделяне на ендорфин, регенерация на клетки, антиалергично действие). Нони стимулира два основни хормона, наречени серотонин и мелатонин. Тези хормони подхранват епифизната жлеза, а тя контролира 5 големи жлези под нея: щитовидна (тироксин – за мотивация на клетките), тимус (център на контрол на имунната система – предпазва от инфекции и рак), панкреас (регулира кръвната захар и производството на инсулин), надбъбречна жлеза (реагира, когато сме под стрес), мъжки и женски полови органи и техните хормони. Чрез възстановяване на Епифизната жлеза се повлияват добре всички жлези с вътрешна секреция и техните функции. Чудесен антидепресант и адаптоген, укрепва нервната система и концентрацията, действа противоалергично (астма, синозит, катар, кашлица, бронхит). При тумори, кисти, артрит и други ставни заболявания и болки (остеопороза и фрактура на костите), диабет, проблеми с кръвно налягане, хепатит, болести на простатата и женските полови органи.

Още за продукта на Nature Essential Нони, както и за онлайн поръчка: https://extravida.eu/?product=rhodiola-rosea