май 9, 2016

Папая Ензими – лекота и комфорт

Categories:

Папаята е тропическо растение, за което се смята, че произхожда от Южно Мексико и Централна Америка. По повърхността на напълно порасналите, но неузрели плодове, се образува млечен сок, който се нарича „суров папаин“. Той има свойство да разгражда  белтъчини.

Ензимите са сложни протеини, произведени от живи клетки, които стартират химичната реакция за разграждане в тялото. Папаята съдържа 212 аминокиселини и няколко ензими, включително папаин. Това е протеолитичен ензим, който има анти-възпалителен ефект върху стомаха и премахва подуването му. Облекчава също и синдром на раздразнените черва. Действа противопаразитно. Папаята е богат източник на антиоксидантни хранителни вещества като каротини, витамин С и флавоноиди; витамините В, фолиева киселина и пантотенова киселина; минерали, калий, мед и магнезий; фибри. Взети заедно, тези хранителни вещества подобряват здравето на сърдечно-съдовата система, а също така осигуряват защита срещу рак на дебелото черво. Храносмилателният ензим папаин се използва за лечение на спортни травми и при алергии. Действа добре при диабет, диуретик е, способства за нормални нива на холестерол и нормално кръвно налягане, подпомага зарастване на рани (язви на стомаха и дванадесетопръстника).

За повече информация за ползите, състава, начина на употреба и цени, посетете: https://extravida.eu/?product=chamomile-pills